BPB Office

VIEW GALLERY

The office that consists of five companies have a Square Warm Beige character, where the Clients who have all five of the companies is keen to have the feel of a warm office with White-Beige element blend combined with white warm lamps. The architect proposed a squaring concept by implementing many decorative square elements in all sides of interior, i.e. in the Employee partition, ceiling lights, glass sandblast walls and a few wall elements, but still using the white-beige tone.

The second floor has 3 GM rooms and some employee rooms of the 5 companies. The GM room is bordered by frames with modular Squares applied by white aluminum frames covered by sandblast sticker with module boxes. GM has his own area but not too closed and he will still be able to monitor the work of his subordinates.

The employee area uses long working table concept to maximize the existing space. There is a square-shaped cabinets on the table that are arranged randomly to create an attractive cabinet elements. The first floor is the hotspot area called thinkpod where it can be used by non-permanent employees with flexible moving workplace. Material used in this project is wallpaper, aci wall paint, HPL, and white bricks and all are in White-Beige tone such that the office has the warm and homey impression as wished by the owner of the company.

Kantor yang terdiri dari gabungan 5 perusahaan ini memiliki karakter Square Warm Beige, dimana Klient yang memiliki ke-lima perusahaan tersebut sangat ingin kantornya memiliki nuansa yang hangat dengan elemen perpaduan Putih-Beige yang dikombinasikan warna lampu warm white. Arsitek mengajukan konsep Squaring dengan menerapkan banyak unsur dekoratif square di semua sisi Interiornya baik dari sekat antar Karyawan, lampu plafond, sanblast kaca hingga beberapa elemen dindingnya, namun dengan tetap menggunakan tone white-beige.

Pada lantai 2 terdapat 3 ruangan GM dan beberapa karyawan yang terdiri dari 5 perusahaan, ruangan GM dibatasi oleh sekat kusen dengan modular square yang diaplikasikan oleh kusen alumunium putih yang dilapisi oleh sanblast stiker dengan modul kotak-kotak. Sehingga GM memiliki area sendiri namun tidak terlalu tertutup dan tetap dapat memantau pekerjaan anak buahnya diluar ruangan.

Area karyawan menggunakan konsep meja kerja long table yang menyambung panjang sehingga dapat memaksimalkan space yang ada, di atas meja terdapat cabinet berbentuk square yang disusun secara acak sehingga menciptakan elemen kabinet yang menarik. Di lantai 1 terdapat area untuk hotspot yang disebut thinkpod dimana area ini dapat difungsikan untuk beberapa karyawan perusahaan yang bersifat tidak mengikat dengan tempat kerja yang fleksibel dan dapat berpindah-pindah. Material yang digunakan di proyek ini adalah wallpaper, tembok aci cat, HPL, dan batu bata putih yang dimana seluruhnya menggunakan tone White-Beige. Sehingga kantor ini memiliki kesan yang sangat homey dan warm sesuai dengan keinginan pemilik perusahaan.

Architect :
Delution Architect

Principal Architect :
Muhammad Egha ST
Sunjaya Askaria ST
Hezby Ryandi ST
Fahmy Desrizal ST

Project Architect :
Sunjaya Askaria ST

Architect Team :
Ruddy Wijaya
Yohan Chandra

Contractor :
Conclution

Project Type :
Interior Office

Client :
PT Bumi Pesona Bersama

Location :
Deplu, Jakarta Selatan

Status :
Build

Area :
225m2

Project Year :
2014


Deplu, Jakarta Selatan, Indonesia 2014