Askaria House

view gallery

The house is located in Tanjung Duren, designed with economics concept  yet aesthetically. The WF steel structures was chosen because the consideration of rapid finishing time and relatively economic. The WF steels combine into these aesthetic elementswhich expose it structure and done in black paint and have some playing lamps between them. All the materials used here, almost entirely with unfinished floorsusing the raw acian and it walls with Dutch teak wood, so the industrial interior homey atmosphere is present. The layout of the rooms designed functionally with optimal size, and of course with a small garden at the back of the house to keep the house with light and fresh air. On the facade of the building, it uses woodswith steel frame that can be moved and divided into 5 leaves with a rail respectively. It makes the house facade can be fickle and shifted according to the function  desired. The cramped outdoor garden designed with premises of interaction area with a concrete chairs as trimmings.

Rumah yang terletak di Tanjung Duren ini, dirancang dengan konsep ekonomis namun tetap estetis. Struktur Baja WF menjadi pilihan karna pertimbangan waktu penyelesaian yang cepat dan relatif ekonomis. Baja-baja WF tersebut menjadi kesatuan elemen estetis rumah yang di ekspose namun difinishing cat hitam serta dilengkapi beberapa permainan lampu di sela-selanya. Segala material yang digunakan disini, hampir seluruhnya unfinished dengan lantai acian mentah serta dinding menggunakan kayu jati belanda, sehingga menhadirkan suasana interior yang industrial homey. Layout ruat dirancang fungsional dengan ukuran-ukuran ruang yang optimal, tentu saja dengan taman kecil pada bagian belakang rumah agar rumah tetap segar dengan cahaya dan udara. Pada bagian fasade bangunan menggunakan kayu dengan rangka baja yang dapat digeser dan dibagi menjadi 5 daun dengan railnya masing-masing. Ini membuat fasade rumah dapat berubah-ubah dan digeser sesuai fungsi yang diinginkan. Taman luar yang sempit dikemas denga tampilan area berinteraksi dilengkapi dengan satu buah kursi beton sebagai fasilitasnya.

Architect :
Delution Architect

Principal Architect :
Muhammad Egha ST
Hezby Ryandi ST
Sunjaya Askaria ST

Project Architect :
Sunjaya Askaria ST

Project Type :
Residential

Client :
Asse Wahyudi

Location :
Kepa Duri , Jakarta Barat, Indonesia

Status :
25% Finish

Land Area :
103m2

Building Area :
140m2

Project Start :
2014

Project Completion :


Tanjung Duren, Jakarta Barat, Indonesia 2014